De frivillige bag Soroe Baadfart

Lær de frivillige bag Sorø Bådfart at kende.

Sæson 2024 er gået i gang og Lille Claus, en bådfører og en dæksdreng m/k sørger for at sejle gæster fra nær og fjern rundt på Sorø Sø.

Sorø Bådfart er drevet af frivillige og er 100 % selvkørende.

I skrivende stund sørger 11 frivillige for at føre båden, sælge billetter og servicere gæsterne, føre det lovpligtige regnskab, sørge for at holde båden i god stand, indkøbe og sælge drikkevarer og hvad der ellers bruges.
Vi er alle iklædt de samme blå uniformer, men under kasketterne gemmer sig
en broget samling individer af begge køn, forskellige personlige og erhvervsmæssige baggrunde og aldersmæssigt spænder vi fra 45 til 80. Nogle er stadig aktive på arbejdsmarkedet og andre bruger en del af deres otium på at holde Lille Claus sejlende og i fin stand.

Udover den lovpligtige generalforsamling og den årlige uddannelsesdag, mødes vi nogle gange om året til altid underholdende og hyggelige festligheder.

Vi mangler i øjeblikket dækspersonale, så hvis det lyder som noget for Dig, eller en Du kender, er du mere end velkommen til at skrive til foreningens formand, Lasse Aufeldt på infobaadfart@gmail.com.

De kommende måneder vil vi tegne et endnu tydeligere billede af menneskerne bag (og i) båden via miniportrætter af nogle af dem.

Som den allerførste i denne lille portrætserie vil vi præsentere : Kim.

Udover at glimre ved med sine 45 år pt at være yngste frivillige, er han samtidig en af dem, der har været det længst.

Kim fortæller videre:

“Jeg er uddannet skibsfører og har indtil 2009 sejlet langfart i Mærsk på hhv. container og supplyskibe.

I dag er jeg civilt ansat i Forsvaret ved VTS Storebælt, som står for farvandsovervågningen af Storebælt og beskyttelse af Storebæltsbroen.

Jeg har været aktiv i Sorø Bådfart siden 2007 og nyder at sejle med Lille Claus, da humøret altid er højt om bord og vi alle snakker pænt til hinanden. Kontakten og dialogen med vore gæster om bord er jeg rigtig glad for og kan man give de mindste af vore gæster en god oplevelse, hvor de får lov at styre Lille Claus og får et Skipper Medhjælper Diplom, så har man en glad følelse indeni:-)”

Læs mere om Sorø Bådfart her.

Og tøv ikke med at booke en sejltur til Dig og dine venner og/eller familie her.

Du er også velkommen til at støtte Sorø Bådfart ved at melde dig ind i foreningen Sorø Bådfart. Det koster 100 kr. årligt og giver dig ret til én gratis sejltur om året. Beløbet kan indbetales på girokonto 0573-2138999.

Vi håber, at se Dig snart på Lille Claus.

Mange sejlglade hilsener

De frivillige i Sorø Bådfart