Seværdigheder
  • Rutesejlads

    Kom med på en smuk sejltur, der varer ca. en time! Vi er en engageret gruppe mennesker der gør vores bedste for at du får en hyggelig tur. Du er velkommen til at medbringe egen mad og drikke. Diverse drikkevarer sælges også ombord til en rimelig pris.

  • Charter

    Skal du giftes, holde anden mindeværdig fest eller lave teambuilding med firmaet og har du lyst til en anderledes udflugt i smukke omgivelser?   Rejseselskaber, grupper, firmaer og private selskaber benytter i stigende grad at chartre hele båden uden for de ordinære...

  • Mad & drikke

    Sorøs mange fine spisesteder er et besøg værd i sig selv, og  nogle leverer også gerne mad og drikke ombord Lille Claus. Kontakt dem angående dit næste arrangement eller kontakt Sorø Turistkontor for hjælp til en samlet løsning.   Man må gerne selv tage mad og...

Oplev Sorøs smukke natur og seværdigheder fra søsiden. Nyd sejladsen i historiske omgivelser, og lad fantasien løbe tilbage til Absalon, Ingemann, Skjalm Hvide og mange andre, der har præget byens historie gennem tiderne.

akademi  

Sorø Akademi er en af de seværdigheder, der først falder i øjnene, når turbåden “Lille Claus” præsenterer Sorø fra søsiden.
Sorø Akademi er opført i år 1586 af Kong Frederik II. Idag fungerer stedet som en offentlig gymnasieskole med kostafdeling. Foruden selve hovedbygningen strækker Akademiet sig over en række historiske bygninger som bla. Molbechs Hus, Ingemanns Hus, Klosterporten og ikke mindst Sorø Klosterkirke.

 
 kirke    

Sorø Kirke er en af Danmarks største klosterkirker, der blev opført af cistercienser munkene på opfordring af Biskop Absalon, søn af Asser Riig fra Hvideslægten.
Kirken stod færdig i ca. år 1201 netop tidsnok til, at Absalon blev gravlagt her. Kirken rummer desuden grave for en stor del af Hvideslægten, tre danske konger, samt forfatteren Ludvig Holberg (1754).

 fraterbroenden    

Fraterbrønden er foruden en del af kirkegårdsmuren, Sorø Klosterkirke og Klosterporten, det eneste der er bevaret af det middelalderlige kloster.

 klosterporten    

Klosterporten, der er Sorø’s ældste bygning, og danmarks ældste beboede, rummer i kælderen den celle, hvor Saxo siges at have skrevet sin “Danmarks Krønike”.

 Feldskovpavillonen    

Feldskovpavillonen ligger på sydsiden af Sorø Sø og ejes af Stiftelsen Sorø Akademi. Pavillonen, med den smukke udsigt over Sorø Sø, kan lejes til skovture.

 stoevlet    

Ved Kongebroen, med oversigt over Sorø Sø, ligger  Støvlet Katrines Hus. Huset, der oprindeligt blev bygget til Christian VII’s elskerinde, danner idag rammen om en spændende og intim restaurant.

 parnas    

I efteråret 2015 genopstod ”Parnas”, der var kendt som et yndet udflugtsmål helt tilbage i 1700-tallet. Parnas Natur & Aktivitetspark drives som selskabsrestaurant i vinterhalvåret. Hele sommeren tilbydes café, restaurant og et bredt udvalg af udendørsaktiviteter, blandt andet søbad og danmarks første huleby.

Du er hjertelig velkommen til at komme forbi kontoret eller ringe til os for spørgsmål eller reservation.

Sorø Bykontor på Biblioteket
Storgade 7,
4180 Sorø

Ring på tlf. 57 87 70 20 eller email bykontoret@soroe.dk

 

Åbnings- og telefontider:

Mandag - Torsdag: kl. 10.00 - 17.00 

Fredag: kl. 10.00 - 15.00
Lørdag: kl. 10.00 - 13.00

(Onsdag og søndag lukket)

Hvad enten du vil opleve turen alene, eller sammen med familie, venner og kolleger, kan du se og høre om Sorøs smukke seværdigheder, mens du nyder lidt god mad og drikke. En madkurv fra ”Café Tre Konger”, ”Støvlet Katrines Hus” eller en af Sorø’s andre gode restauranter er en oplagt mulighed for en ekstra lækker oplevelse. Naturligvis er du også velkommen til at tage mad med hjemmefra.

Sorø Bådfart er en aktiv forening af frivillige der har eksisteret siden 1997. Skibet ”Lille Claus” føres af søkyndige skippere der alle er godkendt af søfartsstyrelsen og dæksmatroserne er alle eksperter i at give vore passagerere en rigtig god tur. Vi sejler både almindelig rutesejlads og charter, og har anløbssteder flere steder omkring søen.

TV2 Fri viser her i efteråret en serie om Danmark, kaldet ”Sæt pris på Danmark” med Hans Bisgård som studievært. Mandag d. 18. september var der optagelser på ”Lille Claus” med 2 kendisser, der ombord nød en flot frokost fra ”Støvlet Katrine”, og som efterfølgende skulle gætte prisen på sejltur og frokost. Hans Bisgård var vært på progamet, som sendes fra medio oktober/start november.
”Lille Claus” indtog en flot rolle som hovedperson, og der blev lavet mange flotte optagelser af båden på en flot solskinsdag på søen.
Se programmet og nyd de flotte billeder af Lille Claus og den (forventet) meget rosende og inspirerende omtale af en særlig oplevelse på søen, med Lille Claus som hovedperson.